Husvagn och husbil extra populärt i tuffare tider

Nära sex av tio svenskar kan tänka sig att semestra med husbil eller husvagn. Det visar en Sifo-undersökning gjord av Forsbergs Fritidscenter. Friheten lockar, men allt fler anger också ekonomin som en anledning.

Publicerad2024-04-25

För tredje året har husbils- och husvagnsåterförsäljaren Forsbergs Fritidscenter genomfört en undersökning om svenskarnas syn på semester med husvagn eller husbil.

I år uppger 19 procent att de regelbundet använder husbil eller husvagn under semestern. Det är den högsta siffran som noterats i undersökningen. Samtidigt uppger 39 procent att man gärna skulle vilja semestra på det sättet men att man aldrig provat.

84 procent svarade att friheten att ta sig vart man vill är anledningen till att man vill semestra med husvagn eller husbil. 36 procent anger att anledningen är att det innebär en prisvärd semester.

– I år planerar många en billig semester och då är förstås husbil eller husvagn ett av de mest självklara valen, särskilt för dem som annars brukar resa utomlands, säger Jonas Karlsson, vd på Forsbergs Fritidscenter.

Genom att planera din rutt smart, välja budgetvänliga ställplatser och campingar, laga egen mat och begränsa aktivitetskostnaderna kan du njuta av husbils- eller husvagnssemestern utan att spräcka budget, tipsar Forsbergs Fritidscenter.

Uppdaterar…
  • Inga produkter i varukorgen.