NCT i tusen sjöars land

Just nu talar det mesta för att det faktiskt blir en traditionell nordisk campingträff i Finland i sommar.

Publicerad2021-02-25

– Vi har just gått igenom förutsättningarna i NCR, det nordiska campingrådet, och både den finska organisationen och medlemmarna i Norge och Sverige satsar på att NCT blir av i år, säger Caravan Clubs riksordförande Börje Svärdström.

Våren 2020 tvingades SF Caravan, Caravan Clubs finska systerförening, att ställa in den planerade träffen i Kuopio när pandemin spred sig som en löpeld.

– I princip räknar arrangörerna med att genomföra träffen precis som den planerades till 2020, säger Börje. Enda skillnaden blir tiden. För att göra det möjligt att vara med på både FICC i Spanien och NCT, där träffplatsen ligger nästan mitt i Finland, flyttas NCT nu fram ett par veckor.

NCT startar den 19 juli och avslutas den 23:e. Men när det handlar om sevärdheter, program, planerade utflykter och andra arrangemang ser det ut som 2020. Samma gäller rekommenderade färdvägar till platsen. Både platsen och vägen dit har beskrivits ganska detaljerat i Fritidsmagasinet 6 2019 och 1-2 2020.

Resenärer som kommer från norra delen av Sverige väljer kanske att köra in i Finland via Haparanda, eller att ta färjan från Umeå till Vasa.

Från resten av landet är det enklast att ta någon av färjorna som går över Ålands hav. Från Åbo är det cirka 45 mil till Kuopio.

Träffplatsen ligger mitt i Tusen sjöars land. Det betyder att redan resan dit kan bli en stor upplevelse. Låt den ta tid och njut av naturen! NCT arrangeras på den femstjärniga campingen Matkailukeskus Rauhalahti. Härifrån är det 6 km in till centrum och det går båt hela vägen om du inte väljer cykel eller bil.

Underhållning och tävlingar är ofta uppskattade inslag i NCT. Den här gången lovar värdarna att bjuda på en del extra. Vad sägs om Match Show öppen för alla hundraser, Nordiska Mästerskap i golf och Caramba?

Till det kommer utflykter, båtturer och guidade stadsturer.
Och letar du äventyr är möjligheterna närmast obegränsade. Naturen är alltid nära i Kuopio och du har chansen att testa många typer av vattensport, mountainbike med mera.

Mer information och anmälning på www.nct2021.fi

Uppdaterar…
  • Inga produkter i varukorgen.