Äventyrsrikt NCT i Finland

Håll koll på www.caravanclub.se www.nct2021.fi. Båda sidorna uppdateras så fort det händer något när det gäller planeringen inför årets stora nordiska campingträff, NCT i finska Kuopio.

Publicerad2021-04-02

Den 23 mars aviserade svenska myndigheter lättnader i inreserestriktionerna från både Danmark och Norge från den 31 mars.

– Men förändringen gäller bara till den 31 maj, så vi vet fortfarande ingenting om hur det blir i sommar. Och situationen i Finland har blivit allt mer komplicerad under våren, konstaterar Börje Svärdström, riksordförande i Caravan Club.

Finns chanser
Om vaccinationer når en tillräckligt hög nivå före sommaren och planerna på corona-pass förverkligas finns det chans att det faktiskt blir en traditionell nordisk campingträff i Finland den 19 – 23 juli.

– Inom NCR, det nordiska campingrådet har vi täta kontakter för att stämma av läget i pandemin och våra respektive myndigheters inställning till den här typen av sammankomster. Både den finska organisationen och medlemmarna i Norge planerar för att NCT ska bli av i år, säger Börje.

För ganska precis ett år sedan tvingades SF Caravan, Caravan Clubs finska systerförening, att ställa in NCT i Kuopio. Pandemin spred sig som en löpeld i många länder och Finland införde hårda restriktioner för att minska smittspridningen.

Samma planer
SF Caravan satsar på att genomföra träffen precis som den planerades till 2020, men valde redan på ett tidigt stadium att flytta fram träffen ett par veckor. Det skedde för att anpassa tidpunkten till det internationella FICC-rallyt i Spanien.

– Just nu, i slutet av mars, har vi fått veta att FICC-träffen flyttas till hösten på grund av pandemi-läget i Europa, men det förändrar ingenting när det gäller NCT, konstaterar Börje. I dag är det snarare en fördel att NCT planerats till ett senare datum.
När det handlar om sevärdheter, program, planerade utflykter och andra arrangemang ser det ut som 2020. Samma gäller rekommenderade färdvägar till platsen. Både platsen och vägen dit har beskrivit ganska detaljerat i Fritidsmagasinet 6, 2019 och 1-2, 2020.

Resenärer som kommer från norra delen av Sverige väljer kanske att köra in i Finland via Haparanda, eller att ta färjan från Umeå till Vasa.

Från resten av landet är det enklast att ta någon av färjorna som går över Ålands hav. Från Åbo är det cirka 45 mil till Kuopio.

Fantastisk resa
Träffplatsen ligger mitt i Tusen sjöars land. Det betyder att redan resan dit kan bli en stor upplevelse. Låt den ta tid och njut av naturen! NCT arrangeras på den femstjärniga campingen Matkailukeskus Rauhalahti. Härifrån är det 6 km in till centrum och det går båt hela vägen om du inte väljer cykel eller bil.

Underhållning och tävlingar är ofta uppskattade inslag i NCT. Den här gången lovar värdarna att bjuda på en del extra. På programmet finns bland annat Match Show, öppen för alla hundraser, Nordiska Mästerskap i golf och så avgörs det spännande nordiska mästerskapet i Caramba.

Till det kommer utflykter, båtturer och guidade stadsturer.

Testa kajak
Och letar du äventyr är möjligheterna närmast obegränsade. Naturen är alltid nära i Kuopio och du har chansen att testa många typer av vattensport, mountainbike och så vidare.

Mer information och anmälning via www.nct2021.fi.

Uppdaterar…
  • Inga produkter i varukorgen.