Nordisk Campingträff i Finland

Framflyttat NCT i Finland – Med reservation för vad coronaviruset kan ställa till; den finska Caravan-organisationen SF Caravan satsar på nytt för att genomföra Nordisk Caravan Träff, NCT. Den 19-23 juli 2021 samlas Caravanare från hela norden i Kuopio, nästan mitt i Finland.

Publicerad2020-12-16

SF Caravan planerade ursprungligen för att genomföra sin träff i år, men på grund av pandemin ställdes arrangemanget in.

Sommartid är Kuopio en aktiv stad, bland annat känd för en dans- och en vinfestival. Kuopio har också ett unikt läge vid sjön Kallavesi och är berömt för sin insjöhamn.

Här finns alla förutsättningar för att njuta av en skön semester i ”Tusen sjöars land”. Och värdarna lovar ett späckat program. Mer information om det kommer i nästa nummer av Fritidsmagasinet Caravan.

Rauhalahti, nära Kuopio, är känt för en rökbastu som påstås vara världens största. Den är tillgänglig för gästerna i de närliggande hotellen och vissa tider även för allmänheten. I Rauhalahti ligger också campingen där NCT håller till.

Kuopio är centralort för nästa stora nordiska träff, NCT 2021. Staden ligger mitt i Tusen sjöars land.

Torggränden Pikku-Pietari går mellan idylliska gamla stall, en kort promenad från salutorget. Trähusen rymmer ett kafé med uteservering, charmerande små butiker med handgjorda varor och presentprylar samt antikviteter och rustika möbler. Pikku-Pietari håller öppet från juni till slutet av augusti.

Kuopio ligger i landskapet Norra Savolax. Kommunen har drygt 118 000 invånare och är därmed den största i östra Finland, central­orten har en bit över 80 000 invånare.

Naturen här lockade tidigt jägare söder- och österifrån. De flyttade in så fort den senaste inlandsisen drog sig tillbaka för omkring 10 000 år sedan. Staden Kuopio grundades 1653 av Per Brahe, men fick inte stadsrättigheter förrän 1775 under Gustav III:s regeringstid. Under perioden 1809−1917 utvecklades staden till skol- och kulturstad.

Förutom träffprogrammet finns det mycket att se och upptäcka i Kuopio. Kolla bara bilderna här intill, som visar lite av det du kan besöka på egen hand.

Mer information finns på träffens hemsida, nordicrally.fi/sv/nordisk-camping-traff/

Välkommen till NCT 2021!

Uppdaterar…
  • Inga produkter i varukorgen.