FICC lockar med sol och grönska

När det är dags för FICC-jubileum lockar årets arrangör av den klassiska internationella campingträffen med både sol och grönska. Träffplatsen, A Guarda, ligger i Spaniens grönaste hörn. Här regnar det rejält vintertid, men i juli är det i stället solen som dominerar vädret.

Publicerad2021-02-25

Välkommen att fira midsommar på den 90:e upplagan av FICC-rallyt den 18 till 27 juni.

I fjol tvingades den internationella campingorganisationen FICC att ställa in den stora träff som alltså arrangerats 90 gånger i sommar. Då stoppade pandemin i princip alla längre semesterresor. Nu finns gott hopp om lättade corona-restriktioner till sommaren, men det är samtidigt troligt att många länder kommer att kräva vaccinationsintyg för besökare. Just nu finns inga andra besked än att träffen blir av. Aktuell information kommer att publiceras på hemsidan www.rallyficc2021.com.

Träffplatsen A Guarda ligger alltså i Spaniens gröna hörn, i regionen Galicien och vid gränsen mot Portugal. Arrangemanget har Camping Santa Tecla som bas.

Under FICC-rallyt i A Guarda kan du bland annat följa med på en tur till det spektakulära landskapet kring floden Sil.

Campingen Santa Tecla skuggas av massor av lummiga träd.

Arrangörerna bygger ut programmet vartefter läget klarnar, men redan nu finns det rader av intressanta utflykter planerade. Vad sägs om en båttur till ön La Toja med besök på musselodlingar. Eller en dagstur till staden Vigo med en guidad vandring i den gamla delen av staden? Den resan innehåller också ett besök på Cies Islands.

Den klassiska pilgrimsorten Santiago de Compostela finns också med på utflyktsprogrammet liksom det spektakulära landskapet och vinodlingarna längs floden Sil.

Camping Santa Tecla ligger nära den lilla staden A Guarda, vid mynningen av floden Minho, som också utgör gräns mot Portugal. Kring Santa Tecla finns ett Natura 2000-område och de flesta av campingens 500 platser skuggas av gröna träd.

Området är rikt på historiska minnesmärken och överallt finns spår av gamla vägar, kanaler och bevattningssystem.

I dagsläget gäller att avgifterna blir: Vuxna, över 18 år, 140 €/per person, ungdom 12 – 17 år 85 €/per person och barn upp till 12 år gratis. Singlar betalar 180 €. El kostar 30 €.

De finns anmälningsblanketter att ladda ner från hemsidan, rallyficc2021.com

Mer information i kommande nummer av Fritidsmagasinet Caravan.

 

Rally nr: 90
Country: SPAIN – A Guarda
Calendar: 18.06 > 27.06.2021
Website: www.rallyficc2021.com/en

Uppdaterar…
  • Inga produkter i varukorgen.