Fler väljer husvagn i sommar

INFORMATION FRÅN VÅR PARTNER – Intresset för husvagnar är större än på många år. Årets försäljning har ökat med över 32 procent.

Publicerad2020-06-16

– Husvagnssemester är klimat­smart, prisvärt och fantastiskt roligt, säger Håkan Jägmar, försäljningschef på Hobby.

Svenskarnas resvanor är på väg att förändras. Allt fler vill resa miljömedvetet och väljer därför bort flyg till förmån för tåg och buss. Men när det gäller semester får man inte glömma att klimatutsläpp tillkommer för boendet. Husvagn och husbil har inget extra utsläpp för boendet vilket håller nere klimatpåverkan.


Hobby är Europas största tillverkare av husvagnar och har över 50 modeller i sortimentet – allt från enkla resvagnar till fullutrustade lyxmodeller. Hitta din närmaste återförsäljare på hobbycaravan.se.

– Som semesterform är husvagn och husbil därför oftast det bästa alternativet. Ju fler som åker med i bilen desto lägre klimatpåverkan, säger Håkan Jägmar.

Rätt i pandemitider
Den pågående viruspandemin bidrar till ändrade resvanor och även här är mobilt boende ett av de bästa alternativen.

– Husvagn och husbil erbjuder möjligheter till avskildhet, dessutom med egen dusch och toalett, tillägger Håkan.

Och på campingplatser ska fordonen stå med fyra meters avstånd. Det är av brandsäkerhetsskäl, men minskar naturligtvis också smittrisken

Oslagbar frihet
Med husvagn kan man uppleva den svenska naturen på nära håll. Den unika allemansrätten gör det möjligt att fricampa på egen hand. Väljer man campingplats finns mängder av fina anläggningar med ett stort utbud av olika aktiviteter för hela familjen. Vill du göra en utflykt med din bil är det enkelt att koppla bort vagnen och göra en dagstur.

– Friheten med husvagn är oslagbar. Den är flexibel, rymlig och bekväm och passar lika bra för avkoppling och umgänge som för arbete, säger Håkan.

Husvagn är dessutom ett prisvärt semesteralternativ. Fordonsskatten är bara 360 kronor per år och du kan köpa en ny husvagn från cirka 1 500 kronor i månaden.

– Sammantaget är det mycket som talar för husvagnssemester i år, avslutar Håkan Jägmar, försäljningschef på Hobby.

Läs mer om husvagnar i Hobbys nyhetsbrev. Anmäl dig kostnadsfritt på www.hobbycaravan.se.

Uppdaterar…
  • Inga produkter i varukorgen.