Modellnyhet: Affinity Duo M 2023 Parplåtis på nytt chassi

Polska Affinity lanserade sin fjärde modell på CMT i Stuttgart, en Duo-modell byggd på MAN-chassi. Duo är vad den heter – en husbil för två personer som vill bo riktigt bekvämt.

Publicerad2023-02-10

Affinity kom som en friskt fläkt i plåtisvärlden när den premiärvisades på CMT år 2020. Den polskbyggda och Kabe-ägda producenten tänker utanför boxen och har lanserat flera innovativa lösningar. På årets CMT-mässa visades nya Duo-modellen på MAN-chassi upp. MAN TGE är ett syskon till VW Crafter, den enda synbara skillnaden är MAN:s lejon-emblem i grillen.

Bilarna byggs i samma fabrik i Września nära Poznan, faktiskt bara drygt 13 mil bort från Affinitys egen fabrik utanför Lodz. MAN-chassin har flera fördelar, bland annat moderna assistanssystem och något större mått än till exempel Peugeot Boxer och Fiat Ducato. Nya Duo M har alltså lite större garage och ett något rymligare badrum, tvärställt längst bad med separat dusch.

 

Bordet fälls in i väggen när det inte används.

 

Hög komfort
Affinity Duo M har fullt fokus på komfortabelt boende för max två personer. Här finns inte plats för gäster, det är stolarna i passagerarhytten som gäller om du vill sitta.
Vid måltider fälls ett matbord ut från väggen, i annat fall är det praktiskt integrerat i väggen.

Det ger ovanligt mycket fri golvyta. Samma sak gäller den utdragbara franskbädden som dagtid ger fri lejd till badrummet, när det är dags att sova dras bädden ut och erbjuder 132 centimeters bredd. Längden är 190 centimeter.

Stor vattentank
Interiören är trevlig utan att sticka ut från mängden. Inredningen går i valnötsträ, luckorna är vita och väggpartierna i grå textil.
Köket ligger i mitten och är försett med fyra kökslådor, 2-lågig spis och Dometic-kyl på 70 liter. Förvaringsutrymmen är utmärkta med rejäla överskåp och stor klädgarderob.

Med en vattentank på 200 liter och plats för två gasolflaskor samt solpaneler är modellen ett bra val för fricamping. Tankarna ligger i dubbelgolvet och är skyddade från kyla.

Sammanfattning
Affinity betyder fritt översatt samhörighet, något som är lätt att känna med Duo M-modellen. Den är kompetent, men samtidigt okomplicerad och utger sig inte för att vara något annat än den är – en mycket bekväm och praktisk plåtis för två.

 

I utdraget läge är sängen 132 cm bred.

Med sängen infälld är vägen till badrummet öppen.

Köket har 2-lågig spis och 70 liters kyl.

Planlösning dag, övre bild. Planlösning natt, undre bild.

Lätt att komma åt gasolen utifrån.

Det elektriska fotsteget är 70 cm brett.

Tack vare det längre MAN-chassit är badrummet lite större.

Under sängen finns förvaringsutrymmen.

 

Fakta AFFINITY DUO M 2023

Chassi: MAN TGE
Motor: 2.0 liter, 177 hk
Växellåda: 8-stegsautomat
Längd: 684 cm | Bredd: 219 cm
Höjd: 290 cm | Invändig höjd: 195 cm
Totalvikt: 3,5 ton

 

 

Uppdaterar…
  • Inga produkter i varukorgen.